top of page

Om Lilla Georgian 

Lilla Georgien är ett familjeföretag som erbjuder georgisk catering men även rätter som går att finna i det svenska köket. Vår georgiska kockmästare tillagar varje rätt med kärlek, värme och omsorg. De smak- och färgrika rätterna kommer att ge dig och dina gäster en glimt av lilla Georgien med sin storslagna matkultur. 

Vi skräddarsyn menyn efter dina önskemål och tillställning, som kan vara både liten och stor. Vi ser till att maten levereras till din dörr i god tid. 

Välkommen med offertförfrågan! 

Om den Georgiska matkulturen 
 

Georgien eller Saqartvelo (საქართველო) som kallas på georgiska är ett litet  land beläget  vid foten av Kaukasus med en uråldrig och rik  historia, traditioner och kultur. Utöver det georgiska vinet utgör den georgiska matkulturen en stor och viktig del av de georgiska traditionerna och den harmoniska samt inbjudande köket lockar och imponerar alla landets besökare. Den traditionella georgiska festen som kallas för "supra" karaktäriseras av att samtliga maträtter serveras vid matbordet för att inte gäster ska behöva lämna bordet. En gäst som hamnar vid "supra" kommer smaka maträtter som karaktäriserar olika delar av Georgien. Till exempel är xachapuri (ostbröd) mer kopplad till västra Georgien medan xinkali (lik dumplings) är mer kopplad  till östra Georgien eller Kubdari som är en specifik rätt från nordvästra Georgien. 

Valnötter, granatäpple, aubergine, paprika tillsammans med kryddor och örter är några av de viktigaste ingredienserna  i det georgiska köket.  Något som också kännetecknar det georgiska köket är ost, i Georgien finns flera olika sorters ostar som bland annat används för att laga det traditionella khachapuri.  

Foto av Irma Sharikadze, ägare Levan Qoqiashvili. Från Wikipedia.

​© 2022 Lilla Georgien

info @lillageorgien.se 
0737071925 
0736267423
Lidingö, Stockholm
bottom of page